Qui sóc?

Jo posaré una empresa de Think Tank, per guanyar-me bé la vida (o per distreure'm), i m'atorgaré el títol d'Spin Doctor, al qual accediré mitjançant "Estudis de", que són els que més es porten i que podeu veure especificats en el meu currículum. I em faré targetes de visita, que fins avui no n’he tingudes mai.


Jodesh Ma Pitom, nascuda fa anys en un poblet del Camp, amb un DNI com cal i domiciliada a casa perquè s'hi està bé, encara que sóc viatjadeta; he anat a força llocs del món i, passar per aeroports, més, que no sé si puc dir que són països que he visitat.

Estudis
De mestra i era dropeta, però com que era fàcil, me'n vaig sortir. Ara bé, sé francès i anglès, que això no m'ho treu ningú i a l'estranger em faig entendre. Tinc una miqueta d’estudis d'hebreu que pel Mossad em poden ser útils, en el cas que em volguessin fitxar. Ah, i l'italià no se'm resisteix. Amb el portugués no ho he provat, però em sembla que també em faria entendre. De basc, res.
Poc podia jo pensar-me que arribaria a tenir Estudis de Dret, però són justificables ja que m'he repassat tots els videos del YouTube del Juez Calatayud i he vist la peli "Juicio de faldas" del Manolo Escobar i totes les sèries i pel·ícules americanes de judicis i d'advocats, d'aquelles que hi ha discurs final de cara al jurat. Vull dir amb això que domino el dret espanyol i, si se'm permet, l'anglosaxó. Darrerament, corregint els treballs de la xiqueta, que vol ser advocada, ja quasi que entenc de civil, de processal, eclesiàstic, fiscal, mercantil, internacional i altres noms que se m'entrebanquen.
Estudis d'economia, pocs; però vaig portar la comptabilitat de l'escoleta durant uns anys i em quadrava tot.
Ah, i cursos i cursets de la Gencat, no en vulguis més, que fóra molt llarg d'especificar i els punts ja els tinc gastats.

Vida laboral
El primer any vaig treballar fent classes de català a les nits per barris i pobles de la vora.
Vaig millorar i vaig anar a treballar a la capital del Camp per la Gencat en un barri perifèric, a fer classes també. De classes n'he donat de tot, no se m'escapa res: català, castellà, francès, anglès, matemàtiques, ciències naturals, geografia, història, informàtica, plàstica, literatura...
El ministe Maravall (ja fa anys d’això!) va dir que havíem de ser "mestres tot terreny", i jo m'ho vaig creure. He canviat de barri, però jo segueixo fent classes del que convingui i ho faig a gust.
Com podeu observar, aquesta part del currículum em fa coneixedora de l'entramat social dels barris de les ciutats i em dóna coneixement de com treballen els treballadors socials, animadors socioculturals, assistents socials, associacions de veïns i demés nomenclatura, amb els quals me les he hagut de veure sovint. També me les he hagut de veure amb els de Normalització Lingüística que són especials.
Com a experiència dura cal remarcar els dos cursos treballats amb persones amb “discapacitat intel·lectual i trastorns mentals greus", donant-los classes, també.
Ara bé, durant els anys de docència, per amistat i perquè sí, vaig anar fent, sempre fora d'horari laboral, no fos cas! treballs d'assessorament d'ortografia i vocabulari català per a algun famós Spin Doctor. També he fet algun petit treball de traducció de l'anglès per una famosa “American Law Firm”. I voluntariat amb activitats per a la canalla, que avui dia això i les ONG compta molt. Darrerament, un prestigiós despatx d'advocats ha requerit els meus serveis com a correctora lingüística, amb notable èxit (d’això disposo de carta de presentació, he, he).
Actualment sóc l'administradora de tres blocs a la xarxa. Aquesta feina també la compagino amb la principal, que es la de mestra; mestra amb càrrec, que em deixava el càrrec, que és el que dóna prestigi (i jo sense tatgetes!).

Política
Amb això, res de res. No m’han volgut donar mai cap càrrec; però jo com el mussol, sempre m'hi he fixat molt.
Aquí i avui de l'any 2008

Follow by Email