Tuesday, December 4, 2012

Ja en tenim prou d'aquest coll!

Aquesta és la situació general
El ministre Wert ha començat la seva creuada espanyolitzadora dels catalans. Com un bon mestre, ara ens vol castigar, ens vol fer passar per l'adreçador. Ha fet una llei disbaratada que no porta enlloc i que mai no podrà aplicar. Hem arribat al cap del camí. Ja en tenim prou d'aquest coll!

Com que d'opinar en sabem tots i opinar sobre el despropòsit wertià regira els bodells i és esforç inútil, val més una reflexió a temps, com la que feu el General Prim en un discurs a les Corts Espanyoles:

"¿Los catalanes, son o no son españoles? (…) ¿Son nuestros colonos o nuestros esclavos? Si no los queréis como españoles, levantad de allí vuestras tiendas, dejadlos, que no os necesitan para nada. Pero si siendo españoles los queréis esclavos, si queréis continuar la política de Felipe V, de ominosa memoria, que sea en hora buena, y que lo sea totalmente, amarradles el cuchillo a la mesa como hizo aquel rey, encerradlos en un círculo de bronce, y si eso no basta, que Catalunya sea talada y destruida, y sembrada de sal como ciudad maldita, porque así y sólo así doblaréis nuestro cuello, porque así y sólo así venceréis nuestra altivez”.

Discurs del General Prim a les Corts Espanyoles (de l'article de l'Hilari Raguer "Les arrels del nacionalisme català")  (Via Toni Florido)

Follow by Email