Tuesday, August 14, 2012

Amics de l'alcalde

Aquests dies no és que tombi massa: platja, descans i menjar amb alguns amics. Per això tinc temps de dedicar-me als jardins de Yavne i a reflexionar i a escriure sobre pensaments recurrents. Com per exemple el de l'art.

Ma filla s'enfada si ho dic. Peró ho veig així. I és que en l'art m'assalta sempre un dubte que és el "Who pays" (així, en anglès, que sembla per "fer el merda", però és una anècdota familiar, un Shibboleth ;-). Els artistes volen viure del seu art i algú els l'ha de comprar. I els ajuntaments i d'altres ens públics en compren. I què compren? Hi ha algun concurs públic per a comprar quadres o bé escultures? No. Doncs què es compra? El que agrada a l'alcalde, és un dir, o al regidor de cultura o... posem per cas... qui compra o bé qui tria les escultures de les autopistes o rotondes de les carreteres? Quins criteris se segueixen? Us hi fixeu quan viatgeu?

I cada vegada que vaig a Yavne m'assalta aquest dubte amb les escultures dels jardins, que són canviants cada temporada i moltes (cal que esbrini si sempre és el mateix artista). I sempre acabo dient: I que en deu ser d'amic de l'alcalde l'artista! 
Heus-ne ací una mostra (en posaré més quan tingui els mitjans tècnics adequats):


Follow by Email