Friday, January 20, 2012

"daliquetepegu"


Catalunya Informació. De 9 a 10 del matí. Una notícia sobre Israel: "Com de dolents són els colons dolents (es veu que n'hi ha de les dues maneres) que porten armes i que compren un munt de terrenys on no els han de comprar i es volen fer amos de terrenys que no són seus i que això està molt malament...". Jo, dalt del cotxe, amb només un cop de dit, els he fet callar. 

Entre dos quarts de tres i les tres de la tarda, sant tornem-hi! Israel una altra vegada. Un grup de dones se n'ha anat a ballar (un flashmob) a Jerusalem davant dels "ultrareligiosos" per protestar per la discriminació que fan de les dones. La corresponsal de Catalunya Informació (de la que no recordo el nom) s'hi ha abonat, no devia tenir altres notícies que li permetessin justificar el sou: "El país està ple d'ultraortodoxos, són una plaga, si les coses segueixen així, el país se n'anirà a la ruïna (així, literalment)". Vaja, que el dit índex de la meva ma dreta ha tornat a fer callar la noia. 

No s'ha acabat aquí la cosa. A mitja tarda a l'escola, el meu company de feina em diu: "Ostres, està malament Israel, no? perquè venint cap a la feina he sentit per Catalunya Informació..." No l'he deixat seguir, m'he enfurismat. He mirat de relaxar-me i he intentat explicar-li-ho de la manera més objectiva possible. 

Els medis de comunicació públics catalans, per ara i tant, no tenen solució en aquest tema. De quin altre país donen dues notícies al dia d'aquesta mena? Seguint la seva tria de temes, pel que fa a la discriminació de la dona, no haurien de parar durant el dia de donar notícies dels països musulmans. Allí sí que hi ha discriminació de les dones, oficialitzada. A Israel, no. Com a casa nostra, aquestes actituds són delictives i es paguen!

Follow by Email