Sunday, July 10, 2011

L'escoletaA Eivissa, a Sant Mateu, un poblet petit de l'interior, un poblet d'aquella Eivissa que no s'ha barrejat mai ni amb els turistes ni amb els hippies, hi ha una escoleta; l'escoleta de "Sa meva Maria".

L'escoleta és just abans d'entrar al poble, enmig dels pins, i té la casa del mestre al costat,  la caseta i l'hortet on hi viuen feliçment Sa Meva Maria i família.

Quan, fa trenta anys, va arribar la Dolors a l'escola, era una unitària amb pocs nens i de mica en mica la Dolors, la directora, Sa Meva Maria l'ha anat tirant endavant, millorant en qualitat, això que tant se n'omplen la boca els sindicats quan fan reivindicacions salarials. I és que resulta que la qualitat es va guanyant així com ha fet la Dolors, dedicant-s'hi, amb estima, integrant-se al poble, sense comptar les hores que hi passa... ensenyant petits i grans per tenir un bon nivell quan surtin de l'escola. I jo no ho sé per ella; tinc un moixonet espia que m'ho explica. A hores d'ara, a l'escoleta ja hi van un munt d'especialistes a ajudar-la, ha pujat molt la matrícula, és una escola de qualitat. Allí s'hi baregen els nens del poble amb els fills i nets dels hippies dels anys 60 que s'hi van quedar. Dos móns difícils de conjuminar però que la Dolors porta amb la saviesa que li dóna l'edat. Quan amb tota la il·lusió em va enviar el vídeo del "libdub" que havien fet al final de curs d'enguany, vaig pensar que valia la pena parlar-ne, ensenyar la feina ben feta per treure'ns el mal regust de boca d'aquell altre video.

Follow by Email