Sunday, February 14, 2010

Què he après?
Fotos arxiu CM - Joies de regal en un casament jueu, a l'Exposició d'objectes quotidians i rituals que hem pogut veure avui a l'Aleixar, col·lecció personal de Jaim Grau.L'anell en un casament jueu:

En la llei jueva, el matrimoni esdevé oficial quan el nuvi dóna un objecte de valor a la núvia. Tradicionalment, aquest objecte és un anell, que ha de ser d'or llis, sense taques ni ornaments (per exemple, pedres precioses) –així com s'espera que el matrimoni sigui un i de senzilla bellesa.
El nuvi agafa l'anell i, davant de dos testimonis, li diu a la núvia: "Heus aquí que estàs compromesa amb mi amb aquest anell, d'acord amb la Llei de Moises i Israel". Llavors, posa l'anell al dit índex de la mà dreta de la núvia. Segons la llei jueva, aquest és el moment central de la cerimònia; ara la parella ja està definitivament casada.

Si la núvia també vol donar un anell al nuvi o aquest vol regalar-li joies de més valor o bellesa, també ho pot fer, però només després de la cerimònia i no mentre són dintre la khupà; a fi i efecte d'evitar confusions pel que fa al que és el veritable matrimoni segons la Torà.

Follow by Email