Monday, September 1, 2008

EL NOI DEL PIJAMA DE RATLLESNo perdeu el temps. És una mentida! I qui no ho vegi així, sisplau, que ho contradigui aquí (que jo potser no en sé prou). És impossible que un nen de 9 anys, que vivia a Berlín  en plena eufòria nazi i a més a més era fill d'un comandant nazi, no sabés de l'existència de jueus a Alemanya ni n'hagués vist mai cap ni conegués què passava al seu voltant aquells dies. Massa ignorància acumulada. 
La Xoà endolcida, com un conte de caramel ensucrat, al·legoria per a tots els públics, diuen uns; per a nens, diuen uns altres i ja en preparen guies didàctiques per a les escoles, com si als nens d'ara no se'ls hagués d'explicar la veritat pura i dura. És l'hipòcrita lema de "protecció de la infància". Ser infant és aprendre de ser un adult com cal. I per ser un adult com cal, no valen les mentides ni modelar la realitat; no els serà cap trauma als nens d'avui saber com els nens alemanys tractaven els nens jueus; ans al contrari.
Per adobar-ho millor, el tal llibre edulcorat tranquil·litzarà la consciència dels ensenyants progres dient que ells sí que expliquen la Xoà a l'escola; i així no es comprometen amb res. 

Follow by Email