Tuesday, August 26, 2008

L'Ariel i Na Margalit SerraNa Margalit és la catalana amb millor posició al món; ni se n'envaneix ni figura en cap ranking mundial. Als seus peus, la vall del Cedró i a la dreta la Ciutat Santa i la Porta Daurada. Això veu cada dia de la finestra estant al seu despatx a la Universitat Hebrea de Jerusalem, on fa classes de català.

Jo havia conegut l'Ariel per la xarxa, perquè és amic del Jaume Renyer i aquest darrer viatge nostre a Israel vam tenir la oportunitat de conèixer-nos ambdues famílies.
Havíem quedat a la porta de la Universitat. Jo, sempre, nerviosa davant del desconegut; feia dies que n'estava; coneixeria una parella de catalans, de la nostra edat (més o menys), que viuen a Israel, a Shiló i són jueus ortodoxos. 
En el moment de veure'ns, per a mi, tot va canviar, tot va començar a ser més fàcil. Ambdues parelles hem començat una vida nova fa poc. Jo diria que això és quelcom que ens fa semblants, no som de la primera fornada i encara no ho tenim tot fet, tenim la voluntat d'encarar molt camí per recórrer, i ho fem amb il·lusió. Israel i el judaisme són la pedra de toc.

Van ser unes hores intenses; tots explicant i escoltant, semblava que teníem pressa per fer-ho tot alhora...

Si Déu vol, temps ens vagarà en endavant per seguir comunicant-nos, sembrant i collint (Qui parla sembra i qui escolta cull). Dóna gust d'estar amb gent com l'Ariel i na Margalit, que transmeten pau interior, una vida ordenada, que els agrada, com a nosaltres, la conversa tranquil·la sobre temes que ens fan créixer com a persones: la convivència, l'amor, l'amistat, la història, Israel i... sí... Déu i la pàtria (que jo això darrer no ho porto de cap manera).

Per ells, la seva catalanitat és inseparable del judaisme i aquest és un dels motius que els va fer decidir a fer el difícil pas de deixar-ho tot aquí i començar de nou.

Hi ha dates que un hom recorda en especial, i el 18 d'agost del 2008 n'és una. 

Margalit i Ariel, 
Les vostres paraules no cauen en un pou sense sola i la vostra experiència és digna de ser coneguda. Gràcies per la vostra acollida.

Ignasi i Miraculosa

Follow by Email