Tuesday, July 1, 2008

Quan condueixis...

mira la carretera

"El Servei Català de Trànsit (SCT) i el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació posen en marxa aquest estiu una campanya publicitària de prevenció d’accidents de trànsit centrada en les distraccions.
Amb el lema “Quan condueixis, mira la carretera” i amb la voluntat d’alertar dels perills que suposen les desatencions al volant, la campanya se centra en les distraccions de caràcter intern que depenen de les accions i la voluntat dels conductors i que són més freqüents, com l'ús del telèfon mòbil, manipular el navegador GPS, buscar i posar un CD o sintonitzar una emissora de ràdio."

Ahir vaig anar a Barcelona amb cotxe, d'acompanyant, i vaig poder anar veient les immenses tanques publicitàries que hi ha al costat de la carretera i al mig de la ciutat que avisen del perill de conduir i no mirar la carretera.
No m'ho prenc rient. Sé, en primera persona, del perill de les distraccions. Dubto de l'eficàcia de les campanyes de propaganda institucional com per exemple la de l'alcohol que comentava fa uns dies. O les que avisen dels perills que comporta fumar, que simplement inciten el fumador a anar a encendre una cigarreta (també en puc parlar en primera persona).
Ja fa anys que sento dir que les tanques publicitàries al costat de la carretera distreuen el conductor. O m'he perdut algun pas en algun moment, cosa que no descarto vivint com visc a la lluna, o posar aquesta campanya publicitària del SCT en llocs on pot dristreure el conductor, és una contradicció en si mateixa.

Follow by Email